Här samsas publicerade jobbilder, "bakom-scenen"-bilder, och vardagsbetraktelser. Tanken är ett fritt kreativt outlet som visar upp mer än Instagram och min portfolio. En möjlighet att komplettera bilder med text och att skriva mer kring skapande.

upptäck

välkommen till mina

virtuella anteckningar 

inredning

lifestyle

mat

personligt

resa

Inredning, Lifestyle, Mat, Mode, Personligt, Resa, Uncategorized

maj 27, 2018

Trädgårdsfest!

Vi har inte ens kommit in i juni än, men vädret ger oss ändå något som liknar högsommar. Dessutom ser det inte ut att komma ett bakslag gällande värmen i närtid. Fy tusan så härligt det är! Speciellt kvällarna är magiska och gårkvällen var inget undantag men bjöd på lite mer än vanligt. Det var dags för årets första trädgårdsfest! Jag är lite osäker på om det är rätt att kalla det trädgårdsfest egentligen, men låt gå för det.

Det vi nu kallar för “trädgårdsfesten” var hemma hos min väninna Anneli, här på slätten. Kanske är det bäst att förtydliga att vi fortfarande befinner oss i Östergötland en majkväll eftersom deras poolområde där vi var inte riktigt stämmer in i den bild de flesta skapar sig i sin fantasi. Med färgskala i vitt och blått, många grönskande växter, sjögräsparasoll, snäckor och flertalet buddhastatyer. Anneli har fått till det så galet bra, och många med mig tappade hakan när de klev in i paradiset. Jag har inte hunnit besöka Anneli än i år, och gud så hon har fixat!

En fågeldamm (är det en fågeldamm?) med en centrerad Buddha agerade kylhink åt drickat som alla gäster hade med sig. Jag klev in på tillställningen 90 minuter sen, och då hade isen sedan länge redan smält. Ofint att komma sent kanske ni tänker, men jag kom direkt från jobb och ser det som en godtagbar ursäkt.

Det var en knytisfest, ett begrepp som jag förstått är mest svenskar som använder sig av. Det var Anneli och Emma (som är stylist och som jag gör reportage med) som hade styrt upp det hela. Dekorerat, logisterat och bjudit in. Vi blev ett gäng på 14 kvinnor som samlandes för att fira in sommaren, och äta tills vi nästa sprack.

Det är inte känt för att vara torrt när man kommer hem till Anneli, och inte heller när Emma håller i flaskan.

Dukningen var i blått och vitt med dekoration av sommarblommor. Så här städat såg inte bordet ut länge, för snart fylldes det med diverse glas och mat lite överallt.

Skrev jag mat? Skrev jag det? Skrev jag knytis? Skrev jag 14 kvinnor? Skrev jag 14 matglada kvinnor? Det gick ingen nöd på oss och med en mängd av smårätter tror jag alla åt lite för mycket. Jag stod för efterrätten som var rabarber- och jordgubbspaj med vaniljsås och vaniljglass. Tyvärr hade jag lagt undan kameran när den åkte fram, men jag ska göra den igen och dela receptet med er. Om ni vill såklart.

Värdinnorna! Ledsen tjejer för att ni har mycket tänder på bilden, men det här är nog helt enkelt er peppade dans- och festmin. Och ni pratade så mycket hela tiden (inte mig emot) att denna blev den mest “normala” bild på er båda. Jag kände att den hade en given plats i ett inlägg som handlar om allt jobb ni lagt ner på det här.

Två fantastiska favoriter! Lara är som av mina extrasystrar, mer familj än vän ungefär och Evaa. Ja, vad skriver man om henne? Hon har mest energi av alla jag träffat, och är alltid på g och i språng. Adrina kallar henne Tokiga-Evaa. Igår förklarade hon kort och enkelt varför hon inte skulle vilja vara en ko: “Tänk att bara få träffa tjuren en gång om året och bli dragen i tuttarna varje dag”.

Jag fick chansen att ta på mig min nya marina långklänning och posera lite “spontant” vid poolen. Tack fina Anneli och Emma för en lördagskväll utöver det vanliga! Loved it! Love you!

  1. Lara skriver:

    Underbart🙌 I love you😘😘