Här samsas publicerade jobbilder, "bakom-scenen"-bilder, och vardagsbetraktelser. Tanken är ett fritt kreativt outlet som visar upp mer än Instagram och min portfolio. En möjlighet att komplettera bilder med text och att skriva mer kring skapande.

upptäck

välkommen till mina

virtuella anteckningar 

inredning

lifestyle

mat

personligt

resa

Inredning, Lifestyle, Mat, Mode, Personligt, Resa, Uncategorized

juli 4, 2018

Yasuragi kids – Spa med barn

Äntligen hemkomna skriver jag, men egentligen hade vi alla stannat någon dag eller två vill. En natt på Yasuragi känns så kort, och det är för att vi alltid trivs så bra. Det är definitivt ett av mina absoluta favoritspa i Sverige och jag har varit där några gånger de senaste tio åren. Den här gången var det jag, Adrina och min exman Daniel som åkte till Yasuragi kids. Just ‘kids’-delen är ett koncept de har varje sommar då barnen får följa med till spat som annars har 16årsgräns.

Rummet vi bodde på var 618 som är en juniorsvit. Jag bodde där i förra månaden och älskade ljuset och rymden. Det handlar alltid om ljus för mig. Nästan. Rumsmässigt, fotomässigt, själsmässigt. Just den här juniorsviten har en stor terrass och vacker utsikt när man sitter i badkaret.

Adrina blev både överraskad och löjligt glad över sitt lilla VIP-paket som stod på soffbordet. Min dotter gillar att dra ut på njutande och spara när det gäller sötsaker, så allt fick följa med hem. Hon ville att Yasuragi kids-upplevelsen skulle räcka längre helt enkelt.

Hela poolområdet är nyrenoverat, och tanken är att betongrummen ska vara som små fristående hus medan vattnet blir en innegård. Det är mysigt och mer spännande än den stora poolen som var innan. De små husen har kolsyrebad, grotta och kallbad. Sedan finns det flertalet olika bastus där min favorit är sovbastun! Men ja, en sovbastu!

Utomhus området med de varma poolerna är som tidigare och mina favoriter. Eller förresten! Det finns nya mörka pooler som är grunda med en vägg som utgörs av stengrund. De ligger lite undangömda och i de poolerna låg vi alla tre. Adrina med huvudet på min mage medan jag gav henne en ansiktsmassage och Daniel höll hennes hand. Lugn somnade de båda två en stund medan jag som vargmamma höll vakt. Vi låg där i nästan en timme.

Min lilla blåögda vattennymf. Tusan så hon gillar att bada. Skulle hon få bestämma helt fritt, skulle vi aldrig vara torra.

En annan favoritdel på Yasuragi är tvagningen. När man sätter sig på en pall och kastar vatten över sig själv. Man använder små handdukar som tvaningslappar och tvättar kroppen i cirkelrörelser mot hjärtat. I omklädningsrummen finns det massvis med små stationer, men just på bilden här syns de två vi hade i vårt badrum.

Hotellrummet hade som jag skrev tidigare ett badkar med fin utsikt. På kvällen satt vi där och såg himlen gå i varma toner medan vi skvätte vatten och sjöng både mantran och sånger. Det där med mantran fick Adrina och Daniel stå för. Men jag klämde i när vi sjöng Lejonkungen.

Grundfamiljen inklämda i ett lite för litet badkar. Ett badkar perfekt för två. Mysigt ändå. Att vi fortfarande kan vara så avslappnade att det inte är en grej. Att nakenhet inte behöver vara en sexuell sak utan bara naturlig. Att vår dotter får se att kärlek inte behöver försvinna utan kan övergå i vänskap och var stark i den relationen. För henne att ha lyxen att kunna ha oss båda samtidigt någon gång ibland, även att vi är skilda och inte bor ihop. Och vi gillar våra små resor alla tre.

Vi vaknade upp på morgonen och Adrina var direkt sugen på att gå till aktivitetsrummen. Under barnmånaden på Yasuragi har de olika saker med japanskt tema att prova på. Adrina fastnade vid färgläggning men gjorde också lite origami, byggde en drake och gjorde små japanska dockor. Hon hoppade över japansk film och sumobrottning det här året.

Sushiskolan är också rolig, om barnen gillar sushi. Bäst av allt? Att föräldrarna får hjälpa till att äta upp! Win win!

Vid receptionen fick vi två papper med japanska (eller?) bokstäver som Adrina valde att det skulle stå “Elza” och “Greta” på. Hon har planer på att “Greta” ska upp i hennes rum och “Elza” över Elzas säng. Det senare är inte helt godkänt av inredningschefen här hemma ännu.

Vi passade också på att gå på workshopen som heter “Lean living” med målet att få verktyg för en mer harmonisk vardag. Den hölls av Eva Jarlsdotter som också skrivit flertalet böcker i ämnet. Och nog fick vi oss en liten tankeställare. Det handlar kort om att se vardagens olika flöden, och att försöka ett och ett göra dessa flöden mer harmoniska, roliga och effektiva. Om att se till att alla är förbereda i vad som förväntas, och hur planeringen ser ut för att minska stress och tjat. De kommer köra workshopen igen den 4/8.

Så fint dygn med två av mina livskärlekar. Så härligt att få åka på spa med barn!
Reply...