Här samsas publicerade jobbilder, "bakom-scenen"-bilder, och vardagsbetraktelser. Tanken är ett fritt kreativt outlet som visar upp mer än Instagram och min portfolio. En möjlighet att komplettera bilder med text och att skriva mer kring skapande.

upptäck

välkommen till mina

virtuella anteckningar 

inredning

lifestyle

mat

personligt

resa

Inredning, Lifestyle, Mat, Mode, Personligt, Resa, Uncategorized

november 26, 2018

Adventsmingel med bubblor

Innan julstressen startar och alla är uppbokade på glöggmys hit och paketspel dit, bjöd jag över några vänninor på bubbel och adventsmingel. Minglet var ett samarbete med Perfect Day bubbles, och förutom just bubblor bjöd jag även på goda ostar, saffransgifflar, glöggbollar, choklad och kex. Det går ju inte att dricka alkohol utan tilltugg när man passerat 20. Alla blommor och ljusstakar är från Blooming Design i Linköping.

Välkomstglaset hade jag smaksatt med en polkagrisstång. Det gjorde det mousserande vinet aningen sötare och lite rosa. Men den karaktäristiska pepparmintssmaken kom inte riktigt igenom. Ett tips för att göra bubblor lite juligare.

Ostbuffén bestod av fem olika sorter. De två som var avsedda specifikt för pepparkakorna var en blåmögelost som heter St Agur, och en färskost med kristalliserad ingefära vid namn Delice Ginger. Just ingefärsosten blev en succé till pepparkakorna, kanske för att det var något annat än just en klassisk blåmögelost. Och för att det blev en väldigt god smakkombination. Till bubblet serverade jag Norins Selection Gouda Old (galet god!) i bitar och en fransk kittost Elsässer Winzerkäse.

Att servera ost är så smidigt och enkelt. Bara att se till att den är tempererad och lägga dit en kniv. Men jag är inte den som vill inte göra det alltför enkelt för mig, så jag gjorde en brie-tårta också. Lite blandande nötter och torkad frukt blandades med honung och lades på en hel brie. Osten placerades på folie och åkte in i mitten av ugnen, 200 grader i 10min.

De flesta tog om både tre och kanske även fyra gånger, och efter ett tag blev det helt enkelt enklare att flytta in det som var kvar till vardagsrummet där vi satt. Så vi slapp eventuell extraansträngning av att lyfta på rumpan och gå till köket.

I slutet gick vi från bubbel till te när det bara var jag, wifey Katarina och min granne Cissi kvar.
En riktigt fin och piffig söndag!

 

Tack Perfect Day Bubbles!

Reply...