Här samsas publicerade jobbilder, "bakom-scenen"-bilder, och vardagsbetraktelser. Tanken är ett fritt kreativt outlet som visar upp mer än Instagram och min portfolio. En möjlighet att komplettera bilder med text och att skriva mer kring skapande.

upptäck

välkommen till mina

virtuella anteckningar 

inredning

lifestyle

mat

personligt

resa

Inredning, Lifestyle, Mat, Mode, Personligt, Resa, Uncategorized

februari 13, 2018

Ta hand om kashmir-plagg

När det kommer till kläder är det inte så mycket att jag gillar dyra plagg, som att jag gillar plagg av bra material. Så som exempelvis värmande kashmir. Finare material kräver lite omvårdnad, dels för att de inte bara går att slänga in i tvätten på 40 grader men också för att man vill att de ska hålla länge. Tvättråd kring hur jag tar hand om mina kashmir-plagg kanske kan intressera någon (inte sponsrad).

Jag tvättar mina kashmir-plagg själv, med fintvättmedel och handtvättprogrammet på tvättmaskinen. Egentligen kanske ett lite fetare tvättmedel skulle vara ännu mer optimalt, men jag gillar resultatet med fintvätt. Viktigt är att när de tas ut dyblöta efter tvätten så ska de plantorka och inte hängas.

Stickade plagg får noppor, och ju kortare trådar desto lättare uppkommer de. Om plagget är i 100% kashmir och utan någon inblandning av konstgjorda material finns det inga nylonfibrer som kan slitits sönder under noppningen. Så att hålla det snyggt och noppfritt är enkelt med en noppkam. Spänn plagget och “borsta” bort bara.

En härlig lite tuss efter att ha gått igenom 1/3 av koftan.

På de galgar där kashmiren hänger har jag en liten bricka av cederträ. Efter att jag hängt upp plagget rispar jag lite med min nagel på träbiten för att motverka att de angrips av mal eller andra små skadedjur.

Sedan handlar det inte bara om att tvätta plaggen rätt, utan också att göra det så sällan som möjligt. Att vädra plagg är tusan underskattat.

Reply...