Här samsas publicerade jobbilder, "bakom-scenen"-bilder, och vardagsbetraktelser. Tanken är ett fritt kreativt outlet som visar upp mer än Instagram och min portfolio. En möjlighet att komplettera bilder med text och att skriva mer kring skapande.

upptäck

välkommen till mina

virtuella anteckningar 

inredning

lifestyle

mat

personligt

resa

Inredning, Lifestyle, Mat, Mode, Personligt, Resa, Uncategorized

maj 9, 2018

Snittar – recept till mingel

Mingelmat är roligt med också alltid lite svårt att avväga gällande mängd och antal sorter. Jag valde att göra tre olika matigare snittar (där två av de var vegetariska) till mitt första maj-mingel, och det söta gjorde jag extremt enkelt för mig själv.

Vegetariska varma rullar
(ca 20 st bitar)

4 st tunnbröd
200 g riven parmesan
ca 1,5 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1/2 finhackad rödlök

Blanda parmesan, lök, sambal oelek och tillräckligt mycket creme fraiche för att det ska binda ihop röran. Ungefär 1,5 dl blev perfekt för mig. Bred ut röran på fyra tunnbröd som rullas ihop tight. Plasta in och lägg kallt ett tag så att röran stelnar. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i lagom stora munsbitar och lägg i en ugnsform eller på bakplåt med bakplåtspapper. Baka rullarna i ca 5-6 min i mitten av ugnen.

 

Västerbottensnurror
(ca 10 bitar)

100g
1 kyld smördegsplatta
flingssalt
1 dl creme fraishe
lite finhackad rödlök

Sätt ugnen på 200 grader. Hyvla lagrad Västerbottenost (eller lagrad prästost som inte innehåller löpe) över den tinade smördegen och strö över lite flingsalt. Rulla ihop och skär skivor av rullen. Lägg ut rundlarna på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

 


Skagenrutor

Danskt rågbröd
Skagenröra (färdig)
Dill

Skär ut fyrkanter i lagom stora munsbitar och klicka på skagenröra på varje bit. Dekorera med lite dill.

 

Snabbt och enkelt, med både nyttigare och sötare alternativ. Salta mandlar, vindruvor och rosa Lindor-kulor.

Min dotter och hennes vän hade ansvaret för att jordgubbarna skulle bli chokladdoppade. 70% ekologisk choklad smältes i vattenbad och avsköljda jordgubbar blev doppade. För att chokladen skulle stelna snabbare åkte de in en sväng i kylskåpet.

I samarbete med Perfect Day Bubbles.

Reply...