Här samsas publicerade jobbilder, "bakom-scenen"-bilder, och vardagsbetraktelser. Tanken är ett fritt kreativt outlet som visar upp mer än Instagram och min portfolio. En möjlighet att komplettera bilder med text och att skriva mer kring skapande.

upptäck

välkommen till mina

virtuella anteckningar 

inredning

lifestyle

mat

personligt

resa

Lifestyle

september 21, 2017

Ford Performance Tour 2017

Ser ni mitt leende? Så ser jag ut när jag lekfullt fått köra bilar i tre timmar. Ford Linköping hade bjudit in mig till Ford Performance Tour i onsdags, och jag är inte den som tackar nej till att få provköra ett gäng trevliga bilar. Vi möttes upp i Linköping för lunch och därefter åkte vi i karavan till Mantorps motorbana (min hemmabana?) med åtta bilar. Vägen dit var långt från direkt, utan vi körde landsvägskörning i en timme och bytte bilar vid fem tillfällen.

Bilen som matchade mig bäst och blev en favorit var en blå Mustang GT. Äntligen kan man kryssa av “att köra en amerikansk muskelbil” från listan.

Under körningen på motorbanan fick vi göra ett accelerationstest och köra lite slalom med fem olika Ford-bilar. Där på slalombanan lyckades jag får slir på en Mustang GT vilket ledde till ofrivillig driftig, men jag låtsades som att det var meningen. Play it like a pro. Däremot var det lite svårare att förklara varför jag brände kopplingen vid en rivstart, men inte kan väl jag veta att man måste släppa upp kopplingen ordentligt när man står på gasen? Eller jo, det kanske jag borde veta och nu gör jag det. Har aldrig rivstartat med manuell växellåda innan i onsdags, det har inte riktigt funnits anledning.

På ett event där bilar står i fokus blir det såklart en liten tävling också, på en uppkonad performance-bana. Där skulle vi köra slalom, och genom några konportar, en skarp runding och sedan samma väg tillbaka och stanna inom ett visst markerat område. Mitt mål var att inte komma sist, och bli bästa tjej. Det senare var lätt då jag var enda tjejen där. Jag lyckades alltså med hälften av mina mål innan jag ens satt mig i bilen.

I tävlingen körde vi en Ford Focus RS med 350 hk som var pigg vill jag lova. Precis innan jag skulle köra var jag galet nervös av ingen anledning alls, och till och med darrig. När jag samlat mig något och skulle starta misslyckades jag helt så det blev en smygstart istället för riv. Trots detta fick jag en bra tid och slutade på åttande plats, och så slog jag min pappa i tid. Jag tror inte att folk vet att jag är ganska vass på det här med bilkörning (förutom rivstarter då), 4-5000 mil per år ger en trygghet och självsäkerhet bakom ratten.

Som en liten bonus fick (eller tog är kanske ett bättre ord) jag också chansen att sitta bredvid legenden Stig Blomqvist när han visade hur Performance-banan skulle köras. Jag hade ett sådant adrenalinpåslag att jag skrattade så tårarna rann under. En fantastiskt avslutning på dagen för mig.

Tack Ford i Linköping för ett så jäkla kul event! Bättre än jag någonsin vågat hoppats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *